Presentació de les Jornades Gastronòmiques de la Poma a Torroella i a l’Estartit

16a edició de les Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina», de Torroella de Montgrí i l’Estartit

 L’acte de presentació de la setzena edició de les Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina», de Torroella de Montgrí i l’Estartit, s’ha celebrat a la coberta transitable de l’Espai Medes, un nou espai que s’ha obert al públic aquest estiu, des d’on es contemplem unes magnífiques vistes de les Medes, el port i el nucli de l’Estartit.
L’acte ha comptat amb l’assistència dels restauradors que participen en les jornades i de l’alcalde, Jordi Colomí Massanas; el president de l’EMD de l’Estartit, Francesc Ferrer; el vicepresident primer i conseller comarcal de Promoció Econòmica i Turisme, Xavier Dilmé; el representant de l’Estació Nàutica l’Estartit–Illes Medes, Narcís Coll Ferrer; i el president Poma de Girona, Jaume Armengol Bosch.
Les jornades estan organitzades per l’Estació Nàutica L’Estartit – illes Medes, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, l’EMD l’Estartit, i el patrocini d’IGP Poma de Girona i Celler Castell de Peralada. Els restaurants que hi participen enguany són: Picasso (a Torroella de Montgrí) i Alba, Nereida, Club Nàutic Estartit, La Palmera i Medes II (a L’Estartit).
Tots els menús o carta de suggerències elaborats pels restauradors tenen la poma com a protagonista, sigui com a entrant, acompanyament, plat principal o postres, i ho han fet a preus molt continguts tenint en compte la qualitat de les propostes, que oscil·len entre els 25 i els 39 euros.
Cal tenir en compte, a més, que la poma es troba en aquesta època de l’any en plena recol·lecció i, per tant, en el seu millor moment per degustar-la. D’altra banda, les jornades ofereixen una excel·lent oportunitat d’acostar-se a Torroella i a l’Estartit i gaudir de la seva àmplia oferta de serveis culturals i d’oci, especialment vinculats al turisme actiu, natura i cultura, aprofitant, alhora, la bonança de temps que encara ens acompanya en aquesta època de l’any.
Font de la noticia: Àrea de Comunicació de l’Ajuntament de Torroella