S’instal·len dues minideixalleries a l’Estartit

Minideixalleria Escola PortitxolL’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD han instal·lat cinc minideixalleries en diferents punts del municipi per facilitar el reciclatge de residus especials, dos de les quals estan a l’Estartit.

L’objectiu d’aquests equipaments és facilitar la recollida de deixalles que poden tenir un gran impacte sobre el medi ambient i no es poden llançar als contenidors que hi ha al carrer. Són residus com CD, tòners o cartutxos d’impressora, petits aparells elèctrics o electrònics, piles i bateries o bombetes de baix consum i LED.

Els equipaments han estat ubicats en punts estratègics del municipi com són centres educatius per tal de facilitar el reciclatge d’aquest tipus de residus a les famílies i apropar el concepte de deixalleria al jovent del municipi.

Concretament a l’Estartit estan ubicades davant l’Oficina de Turisme i a tocar de l’Escola Portitxol, al carrer Eivissa cantonada amb Roca Maura.

 Residus especials que requereixen tractament especial

Minideixalleria Escola PortitxolEls residus que cal portar a la minideixalleria requereixen un tractament especial per les seves característiques i per això no es poden llançar als contenidors que hi ha al carrer. Elements com les piles o les bateries poden tenir productes químics que mal tractats tenen un gran impacte sobre les persones, la fauna i la flora.

L’empresa que gestiona els residus al municipi aplegarà separadament la brossa de cada punt de recollida i la portarà fins a la deixalleria municipal que la derivarà cap a les plantes corresponents per al seu tractament adequat.

La deixalleria municipal, per tota la resta de residus

A banda de la fracció resta, orgànica, cartró, vidre, plàstic i els residus de la minideixalleria, la resta de brossa cal protar-la a la deixalleria municipal. Són elements com residu vegetal de jardineria, mobles, electrodomèstics, residus tèxtils, ferros, vidres que no són d’envasos, pintures, dissolvents, pneumàtics, aparells electrònics i càpsules de cafè.

Pel que fa als voluminosos o residu de jardineria hi ha un servei gratuït de recollida trucant al telèfon 900 720 678.