Escullen Torroella i l’Estartit com a exemple de dinamització turística i econòmica Post-Covid

Green Destinacions torna escollir la nostra destinació turística com una de les 100 més sostenibles del món al 2021

Torroella-l’Estartit-Illes Medes ha estat escollida per la prestigiosa associació internacional GreenDestinations com a exemple de bones pràctiques a nivell mundial pel que fa a l’estratègia de dinamització turística i econòmica per afrontar la sortida de la crisi de la COVID-19.
En concret, s’ha valorat molt positivament el desenvolupament del Pla de Sostenibilitat Turística (2021-2023), que ja s’ha començat a implementar. Es tracta d’un projecte estratègic municipal que té com a objectiu consolidar i donar un nou impuls al treball transversal de regeneració de la destinació que s’està fent des de fa tres dècades, a partir de la valorització del territori i la promoció de la cultura.
A banda d’aquesta distinció, Torroella-l’Estartit-Illes Medes ha revalidat el certificat que l’acredita, per cinquè any, com una de les 100 destinacions més sostenibles del món, segons el rànquing que elabora aquesta entitat. En concret, ha obtingut el certificat Gold Award, amb una puntuació més elevada que l’anterior auditoria i es troba a les portes de poder assolir el Platinum Award, la màxima distinció.
Segons el comitè avaluador, Torroella de Montgrí-l’Estartit, a través de l’àrea de Destinació Turística de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, ha aplicat de manera excel·lent els criteris i indicadors establerts, en tots els àmbits de gestió de la destinació, com són la conservació de la natura i el patrimoni, la gestió de residus, l’energia i el clima.
La regidora de Destinació Turística, Dúnia Oliveras, s’ha mostrat molt satisfeta i il·lusionada amb la concessió d’aquests dos reconeixements que premien «els esforços de la destinació per mantenir l’atractiu turístic de cara al futur, a partir d’aspectes visibles com són el patrimoni natural i l’oferta turística, però també aspectes intangibles com són polítiques i plans de gestió que inclouen principis de desenvolupament sostenible.» Oliveras assegura, a més, que aquest tipus de guardons són un estímul per continuar treballant en la mateixa línia i entusiasme com fins ara, tant a nivell públic, com privat.
[+] Més informació a https://bit.ly/3A9Yssk
Font d’informació: Àrea de Comunicació de l’Ajuntament