El moviment Viles Florides concedeix a l’Estartit dues Flors d’Honor i reconeix la recuperació de la Pletera

(27.09.19) L’EMD de l’Estartit va assistir a la gala #FlorsHonor2019 organitzat per Viles Florides i va reculir la distinció de dues Fors d’Honor

Nota de premsa 

(01.10.19) L’EMD de l’Estartit ha estat distingida amb dues Flors d’Honor 2019 pel moviment Viles Florides, promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC). Les Flors d’Honor són el reconeixement als municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora de les zones verdes; i van d’una a cinc Flors, el màxim reconeixement. Aquesta era la primera vegada que l’Estartit presentava candidatura  i no és un fet gaire usual que en la primera ocasió es concedeixin dues mencions. A banda de la cura que es té des de l’EMD per fer un bon ús de la jardineria en el manteniment de l’espai públic, s’ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona per tirar endavant aquesta iniciativa. Un dels fets que ha estat determinant per a l’obtenció del guardó ha estat el projecte per desurbanitzar i regenerar ambientalment la Pletera. En aquest sentit, Francesc Ferrer, president de l’EMD, es mostra molt satisfet per la contribució que fa la Pletera a la millora de la qualitat de vida, el lleure i la projecció exterior de l’Estartit i de Torroella de Montgrí. Recorda, a més, que la finalització del Life Pletera ha permès al municipi assolir dos prestigiosos reconeixements internacionals com són el Top Ten Sustainable Destinacions i el premi Global Low Carbon Ecological Escenic Spots.

L’acte de lliurament dels Premis Viles Florides 2019 es va fer el divendres 27 de setembre al Parc del Nou Teatre de Lloret de Mar, enguany, capital del projecte.  Va estar conduit per en Francesc Mauri i Domènech, meteoròleg i presentador de TV3  en una gala a on hi havia representants de tots els municipis que estan adherits al programa de les Viles Florides. Van recollir el guardó el mateix Francesc Ferrer, president de l’EMD i els vocal de la Junta de Veïns, David Prats i Ramon Planas. El president ha afirmat que continuaran treballant per millorar els resultats d’aquest any.