S’aixeca el toc de queda nocturn

Carrer de la platja de l'EstartitEl Govern ha aixecat el toc de queda nocturn i tornarà a permetre la mobilitat entre la una de la matinada i les sis del matí. En canvi, el Procicat ha decidit prorrogar una setmana més la resta de mesures per restringir la interacció social aprovada per mirar de frenar la variant òmicron.

Així doncs, es manté com fins ara la limitació de trobades privades a 10 persones, els aforaments restringits a l’hostaleria, esport i cultura i el tancament de l’oci nocturn almenys fins al 27 de gener.

El cobrefoc afectava els municipis de més de 10.000 habitants i una incidència acumulada a set dies superior a 250 casos per cada 100.000 habitants, entre ells Torroella de Montgrí.

S’accelera la vacunació

Cartell vacunació majors 18 anysMentrestant continua la campanya de vacunació que s’accelera amb l’obertura de la franja 18-29 anys que ja es podran posar la dosi de reforç sempre hi quan hagin passat vuit mesos des de la segona punxada.

La vacunació es pot fer o bé demanant cita a vacunacovid.catsalut.gencat.cat o als centres de vaccinació massiva, en el cas del municipi, cada dilluns de 16:00 a 20:00 al Pavelló Vell de Torroella de Montgrí.

 

Vacunar-se evita les formes greus de la malaltia

L’arribada de la variant òmicron, altament contagiosa, ha disparat els casos positius de Covid-19 i ha tensat el sistema sanitari del país

Davant d’aquesta situació les autoritats sanitàries fan una crida a seguir amb la vacunació per immunitzar la població i protegir-se davant les formes més greus de la malaltia. I és que les dades a Catalunya indiquen que gràcies a la campanya de vaccinació, malgrat que hi hagi tres vegades més incidència de la Covid que l’any passat hi ha el mateix nombre de malalts a l’UCI i tres vegades menys mortalitat.

Més de 986 casos per cada 100.000 habitants a Torroella i l’Estartit

Amb les darreres dades fetes públiques per Salut, Torroella de Montgrí i l’Estartit tenen 2.289 casos per cada 100.000 habitants, un índex de rebrot supera els 5.895 punts i la velocitat del virus és d’1,53 RT.